Събития

Професии на бъдещето

На 16.12.2022 г. в „Американски колеж Аркус“ бе организирано събитие, свързано с професионалното ориентиране на учениците. Секторите машиностроене, инженерство и информационни технологии бяха представени чрез поредица от инициативи.
Във фоайето на колежа бе открита  изложба  „Soul of the machine“  – скулптури и произведения с добавена  реалност. Авторите на изложбата - Борис Сариков, Весела Николова, Гроздан Илков-Графа, Николай Кръстев, както и инженери от Русенския университет „Ангел Кънчев“ впечатлиха гостите с умението си да превръщат машинните елементи в своята творческа инвенция с ярки идейни послания.


В аулата на колежа пред многобройната публика бяха представени паралелките, изучаващи специалността „Машини и системи с ЦПУ“, професия „Машинен техник“ към ЧПГ „АК-Аркус“ ЕООД. За предизвикателствата в професионалното обучение разказа инж. Красимира Тодорова – техният учител, както и самите колежани, съчетаващи в своето ежедневие учене и работа.
Последва разговор с основателя на Софтуерния университет (СофтУни) –  д-р Светлин Наков на тема: „Бъдещето е в образованието, основано на учене чрез работа“. Лекторът съумя по атрактивен начин да запознае колежаните с професиите на бъдещето и качествата, които един млад човек трябва да притежава, за да избере развитие в ИТ сектора.

Меню