Събития

На добър час, абитуриенти!

На 25.05.2023 г. се състоя абитуриентският бал на випуск 2023 на ЧПГ „АК-Аркус“ ЕООД. По червения килим пред Общината дефилираха четири класа: 12а клас с профил „Чужди езици“, с класен ръководител Десислава Симеонова, 12б клас с профил „Софтуерни и хардуерни науки“, с класен ръководител Карина Огнянова, 12в клас с профил „Природни науки“ с класен ръководител Силвана Табакова и 12г клас, специалност „Машини и системи с ЦПУ“ с класен ръководител инж. Красимира Тодорова.

През изтеклите пет години колежаните от випуск 2023 могат да се похвалят както с успехи в различни области на знанието, така и с участия и постижения в областни и национални състезания в различни спортни дисциплини. Акцент в свободното време на учениците винаги е била и активната социална и екологична дейност, която включва различни доброволчески кампании, инициирани от колежа. Тази година сред завършващите се отличават имената на учениците Преслава Димкова, Ралица Стойчева, Димана Божкова, Йордан Русанов, Георги Пенчев, Иван Цветков,  които са пълни отличници на випуска.

Голяма част от завършващите ученици са постигнали високи резултати от положените международни изпити по английски и немски език. Те ще продължат образованието си в престижни чуждестранни университети във Великобритания, Нидерландия, Белгия и Швеция. Сред предпочитаните специалности от учениците, решили да останат в България, са медицина, право, софтуерно инженерство, международни икономически отношения, архитектура, програмиране, агрономство. Пожелаваме на нашите абитуриенти много успехи в техните бъдещи начинания! На добър час!

Фотограф: Грънчаров

Меню