Електронен вестник

Реч на Константин Йорданов - първи по успех от випуск 2024

Константин Йорданов, ХІІб клас

Уважаеми господин Директор, преподаватели и родители, скъпи съученици.

Днес е ден, който никога няма да забравим. Ден, в който приключва едно важно и незабравимо пътешествие в живота ни – завършването на колежа. Пътуване, изпълнено с уроци, които ни бяха предадени с много усилия, любов и грижа от нашите преподаватели. Пътуване, в което открихме нови хоризонти, нови приятелства и предизвикателства. Пътуване, което се характеризира с три думи – СВОБОДА, ЗНАНИЕ И СЪВЪРШЕНСТВО. 

В тези пет години, прекарани в колежа, ние усвоихме знание, което ще ни съпътства през целия ни живот. То  не е просто информация, то е сила, която ни дава възможността да разбираме света около нас и да вземаме важни решения. Знание, чрез което ние ставаме по-осъзнати и способни да преследваме мечтите си.

Свободата е другата ключова дума, която искам да подчертая днес. Колежът ни научи не само на академични умения, но и ни насърчи да мислим критично, да вземаме самостоятелни решения и да отстояваме своите убеждения.

Свободата да избираме своя път, следвайки мечтите си, е най-големият дар, който получихме тук.

Колежът ни научи на това, че свободата идва с отговорност – отговорността да използваме своите знания, умения и таланти за добро, за да бъдем активни и отговорни граждани на света.

И накрая – съвършенството. Тук ние научихме, че съвършенството не е крайна цел, а непрекъснат процес на развитие. Стремежът към съвършенство ни мотивира да даваме най-доброто от себе си във всичко, което правим.

Този стремеж ще ни води напред независимо от препятствията и предизвикателствата, които ни очакват.

Този стремеж ни научи, че всяка стъпка към перфекционизъм е урок по усърдие и отдаденост, а не просто краен резултат.

Днес празнуваме резултатите от нашите усилия и тези на нашите преподаватели, но също така осъзнаваме, че истинското пътуване тепърва предстои.

Пред нас стоят безброй възможности и предизвикателства, които ще ни изправят пред нови граници.

Нека използваме знанието, което сме натрупали, за да преодолеем тези препятствия. Нека запазим свободата  на мисълта  и духа си и да продължаваме да се стремим към най-доброто.

Днес, стоейки на този подиум, благодаря на всички, които ни подкрепяха – нашите учители, които с неуморим труд и вдъхновение ни водеха към знанието.

Благодаря на своите родители, които винаги ме подкрепят и окуражават и които вярваха в мен повече от самия мен.

Но най-голямата благодарност е за всички нас, които никога не се отказахме и доказахме, че можем!

Бъдещето е пред нас и е изпълнено с безкрайни възможности. Нека използваме знанията, които получихме, да се борим за своята свобода и да се стремим към съвършенство във всичко, което правим.

Нека бъдем промяната, която искаме да видим в света!

Благодаря ви и честито дипломиране,  Випуск 2024 !!!

Меню