Електронен вестник

Реч на Нора Цанева - втора по успех от випуск 2024

Нора Цанева, ХІІа

Уважаеми учители и гости,

Скъпи съученици, 

Все още ми е трудно да проумея факта, че днес се събираме за последно в аулата и че това е краят на един незаменим етап от нашето развитие. Бих казала, че винаги съм била нетърпелива да порасна. Винаги съм имала стремеж към следващия момент, към началото на "истинския" живот.

И ето, че достигнах дългоочаквания миг и въпреки годините, прекарани в разговори именно за него, когато той най-накрая дойде, аз се чувствам по-неподготвена от всякога. Последните пет години минаха неусетно, но означаваха много за всеки от нас. Пораснахме, променихме се повече, отколкото осъзнаваме.  

Едно нещо, което аз научих през тях е, че нищо не е случайно и всичко се случва, защото ни е нужно, дори и лошите неща. Без значение дали говорим за лошата оценка, която ни подсказва, че трябва да се вземем в ръце или спорът с близък човек, който дори и да боли, ни вкарва в правия път. Заради това, когато се достигне този спад, никога не трябва да се отказваме, а точно обратното, защото именно тогава имаме възможността да заблестим по-ярко от всякога. Днес, като стоя пред вас, аз постигам една моя цел, която си заложих още в осми клас. Но да си поставиш цел е само половината от успеха, останалото е труд и увереност, че можеш да се справиш с всичко.   Мечтите се сбъдват и искрено пожелавам на всеки в тази зала да ги достигне и дори задмине. Живейте динамичен и разнообразен живот, който, като погледнете назад, да слага тази щастлива усмивка на лицето ви, а не чувство на празнота и разочарование в сърцето.

Преди да приключа искам да благодаря на всеки, който остави своя отпечатък в нашия житейски път. Благодаря на учителите, които в часовете ни преподаваха повече от просто уроци, благодаря на семейството ми, което винаги ми беше упора и вярваше в мен, дори и когато аз не бях уверена, благодаря на прекрасните хора, които срещнах тук и се радвам, че мога да нарека мои приятели, те със сигурност направиха тези пет години незабравими!

Благодаря ви! 

 

Меню