Събития

Турнир за Купата на директора 2024 г.

Ежегодният турнир за Купата на директора беше изключително пъстър тази година. Голяма част от класовете имаха минимална разлика помежду си в точкуването през първите 3 кръга. По време на този етап учениците получаваха разнообразни въпроси, съобразени с тяхната възраст и училищен профил, за да бъде оценяването максимално справедливо.
В последния IV-ти кръг всеки клас имаше възможност да представи творчески проект, с който да получи допълнителни точки. За този етап имахме и експертно жури. То оценяваше цялостната идея, сценарий и костюми, но също и индивидуалното представяне на всеки един ученик. И докато журито изчисляваше резултата на всички отбори, учителите ни също бяха подготвили малка изненада - изпълнение на песен.
След оспорваната надпревара изпъкнаха творческите умения на няколко класа. Но в крайното класиране като безапелационен победител се наложи IXб клас. Те демонстрираха както пъргавост на ума в трите кръга с въпроси, така и невероятна сплотеност на сцената. Всеки активно участваше в изпълнението на своята част по време на тяхното малко представление, като на всеки ученик от класа беше поверена най-подходящата за него роля.
Миналогодишните победители, VI клас, тази година разделиха второто място с още един клас - VIIIг, тъй като заслужено финишираха с равен брой точки. Те бяха достойни опоненти във всички кръгове на първенците.
Най-трогателната творческа идея, което спечели и трето място, беше на нашите най-малки възпитаници - V клас. Те докоснаха сърцата на публиката и журито със своята дълбока социална насоченост на изпълнението. Учениците от V клас изпяха вдъхновяваща песен на жестомимичен език, на който общуват глухонемите, за да ни предадат посланието, че те не са по-различни от нас. А под мотото “Това съм аз” споделиха какво ги прави такива, каквито са.
Честито на победителите и на техните подгласници!
Меню