Събития

Д-р Тихомир Стоев подаде ръка на колежаните, планиращи да се занимават с медицина

Д-р Тихомир Стоев е перспективен млад лекар със специалност кардиология, профил електрофизиология и електрокардиостимулация, работещ в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ АД, В. Търново.  Той е възпитаник на „Американски колеж Аркус“ и е част от първия му випуск. Ето какво посъветва д-р Стоев нашите ученици от профил „Природни науки“, устремили се по неговите стъпки – бъдещите медици:

„Бих им казал да помислят добре какво искат да постигнат. Медицината, както всяка кариера, изисква определена отдаденост, труд и усърдие. Човек трябва да желае да се занимава с медицина, иначе ако няма желание, се превръща в наказание.  Най–важното е да буди интерес в тях тази насока, всичко останало имат - добри учители в колежа, време, сили, средства, учебни материали. Като подчертавам, не казвам, че ще е лесно, но ще е интересно.“

Предстоят срещи на нашите ученици с д-р Стоев както в колежа, така и на работното му място. По този начин колежаните ще могат да придобият реална представа за предизвикателствата в професията на кардиолога.

Меню