Събития

Още една литературна среща в "Аркус" със Захари Карабашлиев

Запролетяването се усеща не само в природата, но и в нашето училище. Със раззеленяването и нацъфтяването на дървета, храсти и цветя сякаш и ние ги последвахме. Нови идеи, нови проекти, нови срещи с разнообразни гости и по различни поводи.
Още едно ценно гостуване се случи в нашия колеж. Един от най-добрите съвременни български белетристи и драматурзи, Захари Карабашлиев, заедно с проф. Пламен Павлов разказаха за новия исторически роман на автора - “Рана”. Карабашлиев сподели лични мигове, които са станали извор на вдъхновение за произведението му. Но преди непринудения разговор с водещите, а след това и с публиката, на автора беше поднесена изненада: късометражен художествен филм “Жажда”, по едноименната повест – рожба на нашия гост. Последва и музикално изпълнение за завършек на изненадата.
Единодушни сме, че нашият малък екип от любители, включили се в продукцията на филма, вече са на професионално ниво в изработването на трудоемки и изискващи огромна организация и отдаденост проекти като “Жажда”. Затова и гостите ни бяха дълбоко впечатлени, трогнати от изненадата.
По традиция, завършихме с автографи и обещание за нови срещи.
Меню